Ford Kuga populair in het SUV segment

Ford heeft de opvolger voor het huidige model van de Ford Kuga gelanceerd. De opvolger van de populaire SUV wordt omschreven als een technologisch geavanceerder, verfijnder en sportiever ontwerp.

De nieuwe Kuga beschikt over technologieën en updates om rijden eenvoudiger, veiliger, aangenamer en betaalbaarder te maken. Dit zijn onder andere het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, innovatieve bestuurdersassistentie-technologieën, een ergonomisch en comfortabel interieur en een nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

 

“Ford biedt een SUV-assortiment in Europa met een stijlvol ontwerp, een personenauto-achtige dynamiek en geavanceerde technologieën waar klanten behoefte aan hebben,” aldus Bakaj. “De vraag naar SUV’s is groter dan ooit, en Ford breidt zijn assortiment uit met stoere modellen waarmee je overal kunt komen tot sportieve modellen voor een stadse lifestyle.”

SYNC 3 connectiviteitssysteem

Ford liep jarenlang achter de feiten aan als het aankwam op multimedia. Wie herinnert zich het piepkleine mediascherm in de Focus nog? Pas in 2015 maakte Ford de overstap naar een moderner systeem. Het nieuwe SYNC 3-connectiviteitssysteem moet bestuurders van gebruiksgemak voorzien doordat ze audio-, navigatie- en klimaatfuncties kunnen bedienen middels dit systeem. Aangesloten smartphones kan de bestuurder gebruiken door middel van spraakopdrachten.

Kuga-bestuurders kunnen het 8″ touchscreen van SYNC 3 op dezelfde manier bedienen als een smartphone. Gebruikers van een iPhone kunnen Apple CarPlay gebruiken. Android™-gebruikers kunnen Android Auto™ activeren. Android Auto maakt apps en diensten die bestuurders al kennen toegankelijk waaronder Google Search, Google Maps en Google Play.

Krachtige en zuinige motoren

De nieuwe Kuga mag dan technisch geavanceerd zijn, bij Ford lijken ze weinig moeite te doen om de CO2 uitstoot naar beneden te krijgen. De kleinste motor is een nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk met een CO2-uitstoot van 115 g/km. Direct goed voor 25% bijtelling.

De overige motoren zoals een 2 lite TDCI met 150 PK en 122 gram CO2 uitstoot en de benzine motoren met 120/150 of 182 Pk komen ook geen van allen in aanmerking voor 21% bijtelling.